Het zorgbedrijf Siemens gaat volledig de bouw van een ziekenhuis bekostigen.

Zorgbedrijf Siemens

De producent van medische technologie, Siemens Healthineers, is van plan de nieuwbouw van het Rode Kruis Ziekenhuis te financieren. Siemens zal eigenaar worden van het gebouw, waarbij het ziekenhuis het pand van de technologieconcern zal huren. Het ziekenhuis is dringend aan renovatie toe en heeft daarom gekozen voor een nieuw gebouw.

Ook de gemeente staat positief tegenover de financiering van de nieuwbouw door Siemens Healthineers. Hierbij moet de gemeente de vergunningen voor de nieuwbouw nog verlenen. De partijen starten nu een onderzoek naar het ontwerp van het ziekenhuis en de details van de financiering. Naar schatting kan het nieuwe ziekenhuis binnen drie jaar af zijn, aldus Van der Pouw, verantwoordelijke voor diensten en innovaties binnen Siemens Healthineers.

Het wordt steeds lastiger voor ziekenhuizen om een lening te krijgen van de bank, omdat ze minder steun krijgen van de overheid. Om deze reden wordt steeds vaker bij alternatieve financiers aangeklopt. Al eerder financierde Siemens Healthineers delen van de nieuwbouw van andere ziekenhuizen. Daarnaast is het bedrijf met nog meer ziekenhuizen in gesprek over een soortgelijke samenwerking.

Dubbele rol

Niet alleen zal Siemens een deel van de medische apparatuur leveren, maar zullen ze ook betrokken worden bij het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis. Zo kan het bedrijf een optimale technische infrastructuur leveren, rondom de patiënt en het behandelingsproces. Van der Pouw zegt geen problemen te zien wanneer het ziekenhuis straks voor de huur van het gebouw afhankelijk is van een bedrijf waar het ook de technologie van gebruikt.

Bron: Het Financieele Dagblad

Aanbevolen opleiding

Business Case voor Vastgoedontwikkeling

In de hedendaagse vastgoedmarkt is stilzitten geen optie. Tijdens deze opleiding leert u over de nieuwste trends, waarbij de nadruk ligt op duurzame ontwikkeling, creativiteit en procesinnovatie. U leert om integraal vastgoedprojecten te realiseren en te verbeteren. Harder werken is eindig, slimmer werken is oneindig.

Toon modules Ga naar de opleiding >>
Introductieles Business Case voor Vastgoedontwikkeling
Kernmodule Business CaseEen heldere Business Case is een voorwaarde voor het starten van een project.
VastgoedwaardeEen belangrijke doelstelling van vastgoed is dat het toegevoegde waarde creëert voor de (eind)gebruikers en voor alle deelnemers in de keten van het bouw- en beheerproces.
Opbrengsten en kostenInzicht in de waarde van vastgoed en in de exploitatie (zowel kosten als opbrengsten) is een voorwaarde voor het nemen van goede investeringsbeslissingen.
RisicomanagementHet doel van risicobeheersing is niet enkel om deze ongewenste gebeurtenissen te benoemen, maar ze ook te kwantificeren en er vervolgens beheersmaatregelen voor te treffen.
ConceptontwikkelingIn de module Conceptontwikkeling wordt gewerkt vanuit een filosofie waarin het samenbrengen van de functionele behoeften en de vormgeving centraal staat. Vanuit deze relatie wordt gewerkt aan sterke concepten voor een succesvolle ontwikkeling.
Projectmanagement Prince2TM BCVGOProjectmanagement is de verantwoordelijkheid neerleggen waar deze thuishoort en van elke werknemer of onderaannemer kwaliteit eisen. Een juiste contractvorm in combinatie met goed georganiseerde audits bevat incentives om het werk in één keer goed te doen.
Ontwerp- en bouwprocesNadrukkelijk wordt aandacht gegeven aan Bouw Informatie Management Systemen (BIM), het Programma van Eisen (PvE) en een Programma van Wensen (PvW).
CommunicatieDe eindkwaliteit van een gebouw wordt in hoge mate bepaald door de aansluiting tussen de gevraagde en de geleverde prestaties, waarbij communicatie een belangrijke rol speelt.
HerontwikkelingDe haalbaarheid van vastgoedconcepten in bestaand vastgoed is afhankelijk van de markt en de kosten van transformatie.
Publiek- en privaatrechtDe cursist leert methoden om snel te inventariseren in hoeverre het ontwerp of gebouw(complex) voldoet aan gestelde wet- en regelgeving.

Ook interessant


Opleiding Vastgoedmanagement

Deze opleiding biedt u een helder, integraal denk- en werkmodel om uw vastgoedportefeuille optimaal te exploiteren. De vele facetten van vastgoedmanagement passeren de revue. Daarnaast gaat deze opleiding in op nieuwe ontwikkelingen als Big Data & Internet of Things en welke mogelijkheden deze bieden voor de vastgoedmanager.


Op de hoogte blijven over het vakgebied?

Wij vatten het vastgoednieuws uit diverse media voor u samen en signaleren de belangrijkste vastgoedtrends. Schrijf u in onze nieuwsbrief: