Mensen die de discipline hebben om zich aan zelf opgelegde regels te houden, zijn vaak succesvol. Zeker als ze die regels consequent nakomen. Zo was er een makelaar die de discipline had om van elke geïnteresseerde in zijn huizen de gegevens noteerde. Niet af en toe, maar altijd. Met als gevolg dat hij, als hij een huis moest verkopen, altijd wel een lijstje met een mogelijke belangstellende had.

Elke dag 500 woorden

De bekende Amerikaanse schrijver Ernest Hemmingway legde zichzelf de plicht op om iedere dag minstens 500 woorden te schrijven. Hij beschreef zijn dagelijkse sores en noteerde ook consequent het aantal woorden. Als hij een dag van huis was, schreef hij de dag ervoor minimaal 1000 woorden. Maar niet alleen voor schrijvers is discipline belangrijk. Voor iedereen geldt dat gewoontes, zowel goede als slechte, invloed hebben op belangrijke zaken in het leven zoals werk, relaties en gezondheid. Een belangrijke levensles is bijvoorbeeld “Eerst begrijpen, dan begrepen worden”. Als je deze wijsheid in acht neemt, zal dit ertoe leiden dat je in veel minder conflicten terechtkomt. Dit komt vervolgens je geestelijk welzijn weer ten goede met alle positieve gevolgen van dien.

Mensen die de discipline hebben om zich aan zelf opgelegde regels te houden, zijn vaak succesvol

Discipline bij Wedgewood

Iedereen kent waarschijnlijk de serviezen van het Engelse bedrijf Wedgewood. Dit bedrijf bestaat al eeuwen. In de 18e eeuw werden pottenbakkers gerekruteerd van het platteland. In die tijd waren arbeiders vaak ziek, ze dronken te veel en hadden een slechte arbeidsmoraal. Niet bij Wedgewood, want het management van het bedrijf leerde zijn personeel om volgens vaste patronen te werken en te leven. Hierdoor steeg de productiviteit en dit kwam zowel het bedrijf als het personeel ten goede.

Gewoontes zijn niet saai

De bekende psycholoog William James schreef aan het einde van de 19e eeuw al één van zijn publicaties dat gewoontes zeker niet verkeerd zijn. Ze zorgen ervoor dat je meer energie overhoudt voor dingen waarover je wel moet nadenken. Des te meer eenvoudige zaken je op de automatische piloot doet, des te meer tijd blijft er over, zowel voor complexe zaken op je werk als voor ontspanning.

Bron: NRC.next

Aanbevolen opleiding

Projectleider Vastgoed

De opleiding Projectleider Vastgoed biedt u de principes van PRINCE2, Lean, DISC en inzichten van Stephen Covey en Timothy Leary om het beste uit uzelf, uw projectmedewerkers en uw projecten te halen.

Toon modules Ga naar de opleiding >>
ProjectleiderStevig management is de verantwoordelijkheid van de projectleider. Goede sturing is nodig om grip op de kwaliteit en de kosten te houden. Krijg inzicht in de persoonlijke eigenschappen van zowel uzelf als anderen en leer hoe deze ingezet kunnen worden om projecten effectief te leiden.
Projectmanagement PRINCE2TM PJLAan de hand van de PRINCE2-methode wordt inzichtelijk hoe een project gestructureerd kan worden en op welke wijze helderheid ontstaat over het besluitvormingsproces. Goede sturing is nodig om grip op de kwaliteit van het project te houden.
Communicatie & ConflicthanteringHoe zorgt een projectleider voor een succesvol team? Een team dat elkaar weet te versterken in de samenwerking. En wat gebeurt er met een team als het even tegen zit? Communicatie en Conflicthantering biedt handvatten om projecten op de “zachte” kant te managen.
Lean ManagementLean is een managementfilosofie die zeer toepasbaar is als projectleider. Tijdens deze module is leert de cursist de voordelen en de bijbehorende benodigde inspanningen om Lean management in hun organisatie te implementeren.

Ook interessant


Projectleider

Stevig management is de verantwoordelijkheid van de projectleider. Goede sturing is nodig om grip op de kwaliteit en de kosten te houden. Krijg inzicht in de persoonlijke eigenschappen van zowel uzelf als anderen en leer hoe deze ingezet kunnen worden om projecten effectief te leiden.


Op de hoogte blijven over het vakgebied?

Wij vatten het vastgoednieuws uit diverse media voor u samen en signaleren de belangrijkste vastgoedtrends. Schrijf u in onze nieuwsbrief: