Het Oudenrijn ziekenhuis in Utrecht staat al geruime tijd leeg nadat alle medische zorg werd geconcentreerd in het UMC. Twee investeerders, KKR en Round Hill Capital, hebben het pand nu gekocht. Het is de bedoeling om in het voormalige ziekenhuis woningen te realiseren.

Starters en studenten

In het pand en op het bijbehorende terrein kunnen 750 woningen worden gerealiseerd. Het gaat om woonruimte voor studenten en starters. Het tekort aan woningen voor met name deze groep is op dit moment enorm groot. De bouw van nieuwe woningen heeft vanwege de economische crisis vanaf 2008 jaren vrijwel stil gelegen. KKR en Round Hill hebben veel vertrouwen in het project, dat zij overnemen van drie eerdere investeerders. Utrecht is de tweede studentenstad van Nederland en er is altijd dringend behoefte aan woonruimte voor zogenaamde “short stay”.

Ervaren verhuurder van studentenwoningen

Round Hill heeft ruime ervaring in het verhuren van studentenwoningen in andere Europese landen. Hun dochterbedrijf The Nido Collection. KKR is een investeerder die op de beurs in New York is genoteerd. Er worden in het voormalige ziekenhuis ruim honderd woningen gerealiseerd. Op het bijbehorende terrein verrijst een woontoren die plaats gaat bieden aan nog eens ruim 450 woningen en tot slot worden er huizenblokken gebouwd met in totaal zo’n 180 woningen.
Round Hill bouwt op dit moment aan in totaal 7000 studentenwoningen in Ierland, Portugal, het Verenigd Koninkrijk en nu dus ook in Nederland. Zij zien Utrecht als een mooie kans om ook in ons land voet aan de grond te krijgen vanwege de centrale ligging. De sterk groeiende Nederlandse economie is ook een belangrijke reden om te willen investeren in dit project.

Bron: FD

Aanbevolen opleiding

Business Case voor Vastgoedontwikkeling

In de hedendaagse vastgoedmarkt is stilzitten geen optie. Tijdens deze opleiding leert u over de nieuwste trends, waarbij de nadruk ligt op duurzame ontwikkeling, creativiteit en procesinnovatie. U leert om integraal vastgoedprojecten te realiseren en te verbeteren. Harder werken is eindig, slimmer werken is oneindig.

Toon modules Ga naar de opleiding >>
Introductieles Business Case voor Vastgoedontwikkeling
Kernmodule Business CaseEen heldere Business Case is een voorwaarde voor het starten van een project.
VastgoedwaardeEen belangrijke doelstelling van vastgoed is dat het toegevoegde waarde creëert voor de (eind)gebruikers en voor alle deelnemers in de keten van het bouw- en beheerproces.
Opbrengsten en kostenInzicht in de waarde van vastgoed en in de exploitatie (zowel kosten als opbrengsten) is een voorwaarde voor het nemen van goede investeringsbeslissingen.
RisicomanagementHet doel van risicobeheersing is niet enkel om deze ongewenste gebeurtenissen te benoemen, maar ze ook te kwantificeren en er vervolgens beheersmaatregelen voor te treffen.
ConceptontwikkelingIn de module Conceptontwikkeling wordt gewerkt vanuit een filosofie waarin het samenbrengen van de functionele behoeften en de vormgeving centraal staat. Vanuit deze relatie wordt gewerkt aan sterke concepten voor een succesvolle ontwikkeling.
Projectmanagement Prince2TM BCVGOProjectmanagement is de verantwoordelijkheid neerleggen waar deze thuishoort en van elke werknemer of onderaannemer kwaliteit eisen. Een juiste contractvorm in combinatie met goed georganiseerde audits bevat incentives om het werk in één keer goed te doen.
Ontwerp- en bouwprocesNadrukkelijk wordt aandacht gegeven aan Bouw Informatie Management Systemen (BIM), het Programma van Eisen (PvE) en een Programma van Wensen (PvW).
CommunicatieDe eindkwaliteit van een gebouw wordt in hoge mate bepaald door de aansluiting tussen de gevraagde en de geleverde prestaties, waarbij communicatie een belangrijke rol speelt.
HerontwikkelingDe haalbaarheid van vastgoedconcepten in bestaand vastgoed is afhankelijk van de markt en de kosten van transformatie.
Publiek- en privaatrechtDe cursist leert methoden om snel te inventariseren in hoeverre het ontwerp of gebouw(complex) voldoet aan gestelde wet- en regelgeving.

Ook interessant


Herontwikkeling

De haalbaarheid van vastgoedconcepten in bestaand vastgoed is afhankelijk van de markt en de kosten van transformatie.


Opleiding Vastgoedmanagement

Deze opleiding biedt u een helder, integraal denk- en werkmodel om uw vastgoedportefeuille optimaal te exploiteren. De vele facetten van vastgoedmanagement passeren de revue. Daarnaast gaat deze opleiding in op nieuwe ontwikkelingen als Big Data & Internet of Things en welke mogelijkheden deze bieden voor de vastgoedmanager.


Op de hoogte blijven over het vakgebied?

Wij vatten het vastgoednieuws uit diverse media voor u samen en signaleren de belangrijkste vastgoedtrends. Schrijf u in onze nieuwsbrief: