De Woonbond heeft berekend dat bijna een kwart van de huuropbrengsten voor de corporaties winst is. Hierbij verdienen de corporaties teveel op huurwoningen en investeren ze te weinig in huurverlaging.
Per jaar maken corporaties gemiddeld zo’n 1.500 euro winst per huurwoning. In 2016 maakte de sector 3,3 miljard euro winst. Er worden enorme winsten gemaakt, terwijl een half miljoen mensen naast het betalen van de huur nauwelijks meer kunnen rondkomen. De Woonbond vindt dat er te weinig geïnvesteerd wordt in huurverlaging.

Verduurzamen of huurverlaging?

De woningcorporaties benadrukken dat de verduurzaming van de woningen zo’n 2,4 miljard euro gaat kosten. Dit betekent dat er de komende jaren enorme investeringen voor de deur staan. De Woonbond neemt daar echter geen genoegen mee. Volgens de Woonbond is het namelijk geen kwestie van kiezen, maar is het allebei mogelijk.

Bron: NRC

Aanbevolen opleiding

Cursus Vastgoedbeheer

De Cursus Vastgoedbeheer is een uitgebalanceerde combinatie van inhoudelijke diepgang en praktische handvatten, checklists en tips. We kennen een flexibel curriculum. Zo kunt u op elk gewenst moment starten en woont u de praktijkdagen bij op de locatie van uw voorkeur.

Toon modules Ga naar de opleiding >>
Integraal Vastgoedbeheer & RisicomanagementIntegraal vastgoedbeheer houdt rekening met huisvestingskwaliteit en gebruikerstevredenheid, technisch beheer, financiële aspecten, innovatiemogelijkheden en juridische aspecten.
Klanttevredenheid & HuisvestingskwaliteitHet succes van het vastgoedbedrijf zit in de uitvoering, niet in het maken van plannen. Verhoogde klanttevredenheid en huisvestingskwaliteit levert altijd voordeel op.
Technisch VastgoedbeheerEen belangrijk onderdeel van goed vastgoedbeheer is het voortdurend in technisch goede staat houden van het vastgoed, zodat het aan de beoogde bestemming kan blijven voldoen.
Financiële Aspecten VastgoedbeheerHet streven is om de initiële investering en de vervolguitgaven van de huisvesting over een veel langere periode terug te verdienen.
Huurrecht & Aan- en verkoop van VastgoedU krijgt handvatten aangereikt om juridische conflicten in geval van huur en verhuur te voorkomen.
Innovatie & Design thinkingInnovaties kunnen op veel verschillende manieren en onderdelen worden bedacht en ingevoerd. De verschillende onderdelen kunnen onderverdeeld worden in incrementele -en radicale innovaties.

Ook interessant


Opleiding Vastgoedmanagement

Deze opleiding biedt u een helder, integraal denk- en werkmodel om uw vastgoedportefeuille optimaal te exploiteren. De vele facetten van vastgoedmanagement passeren de revue. Daarnaast gaat deze opleiding in op nieuwe ontwikkelingen als Big Data & Internet of Things en welke mogelijkheden deze bieden voor de vastgoedmanager.


Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (DMJOP)

De cursus Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan leidt cursisten op om aan de hand van een conditiemeting een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) op te stellen. Hierbij is het maken van afgewogen beslissingen op gebied van plannen en begroten van onderhoudsmaatregelen belangrijk. Daarnaast biedt deze cursus ook een inzicht in duurzame producten, trends en innovaties.


Vastgoedmarkt

Ontwikkelingen op de vastgoedmarkt zijn afhankelijk van algemene economische ontwikkelingen, die ook tijdens deze module worden verkend. Ook wordt er aandacht geschonken aan de regionale verschillen.


Op de hoogte blijven over het vakgebied?

Wij vatten het vastgoednieuws uit diverse media voor u samen en signaleren de belangrijkste vastgoedtrends. Schrijf u in onze nieuwsbrief: