Overige aandachtspunten voor de VvE

In de laatste module van deze cursus wordt ingegaan op de overige aandachtspunten die van belang zijn bij het op professionele wijze beheren van een VvE.

De onderwerpen die in deze module worden behandeld hebben betrekking op energie, duurzaamheid, subsidies en de welstandscommissie. Wat betreft energie wordt ingegaan op het belang van een energieprestatieadvies. Duurzaamheid heeft in deze cursus betrekking op het onderhouden van een gebouw op duurzame wijze. Er wordt uitgelegd hoe een VvE op verantwoorde wijze onderhoud kan uitvoeren en kan investeren zonder de technische staat van het gebouw, de financiële capaciteit van de VvE en de wensen van de eigenaars uit het oog te verliezen. Het onderwerp subsidies heeft te maken met mogelijke subsidies op investeringen. Er wordt behandeld wanneer een VvE in aanmerking komt en welke procedures gevolgd dienen te worden. Tot slot wordt ingegaan op de functie van een welstandscommissie binnen een VvE.

Doel

Het doel van deze module is om de niet eerder benoemde, doch belangrijke aandachtspunten te behandelen die van belang zijn bij het op professionele wijze beheren van een VvE.

Inhoud

  • Energie (EPA)
  • Duurzaam onderhouden
  • Subsidies
  • Welstandscommissie

Lessen

Overige aandachtspunten – College 9.1

Author: Freek Prust

Welkom bij de module Overige aandachtspunten. Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent deze module. Onderstaande links verwijzen naar de syllabus en een aantal praktijkvragen behorende bij deze module. De syllabus geldt voor de gehele cursus Professioneel VvE-beheer en gaat dus niet enkel in op het onderwerp dat in deze module centraal staat. Professioneel VvE-Beheer Syllabus [...]

Op de hoogte blijven over het vakgebied?

Wij vatten het vastgoednieuws uit diverse media voor u samen en signaleren de belangrijkste vastgoedtrends. Schrijf u in onze nieuwsbrief: