Financiële Aspecten Vastgoedbeheer

Bij de Financiële Aspecten van het vastgoedbeheer wordt ernaar gestreven de initiële investering en de vervolguitgaven van de huisvesting over een langere periode terug te verdienen. Bij waardegestuurde vastgoedontwikkeling worden investeringen altijd bezien en beoordeeld in relatie tot de (exploitatie-) kosten en de opbrengsten op langere termijn.

In de Cursus Vastgoedbeheer is kwaliteit gedefinieerd als een optelsom van twee typen waarden. De beleveniswaarde heeft betrekking op de beleving van de gebruiker, de bezoeker en de omwonenden van de huisvesting. De financiële waarde verwijst naar de opbrengsten van huisvesting tegenover de gemaakte kosten.

Lesdelen

  • Financiële exploitatie

Leerdoelen

  • Begrijpen hoe met een goede initiële investering, vervolguitgaven beperkt kunnen worden;
  • De investeringen bezien vanuit de relatie tot de exploitatiekosten en opbrengsten op de langere termijn.

Lessen

Financiële aspecten vastgoedbeheer – Lesinformatie

Author: Freek Prust

    Let op: Neem een laptop mee naar de les Leerdoelen Begrijpen hoe met een goede initiële investering, vervolguitgaven beperkt kunnen worden De investeringen bezien vanuit de relatie tot de exploitatiekosten en opbrengsten op de langere termijn Studiemateriaal Bestudeer voor aanvang van de praktijkdag onderstaande syllabus. De docent zal deze stof behandelen tijdens de [...]

Op de hoogte blijven over het vakgebied?

Wij vatten het vastgoednieuws uit diverse media voor u samen en signaleren de belangrijkste vastgoedtrends. Schrijf u in onze nieuwsbrief: