Financiële Aspecten Vastgoedbeheer

In de Cursus Vastgoedbeheer is kwaliteit gedefinieerd als een optelsom van twee typen waarden. De beleveniswaarde heeft betrekking op de beleving van de gebruiker, de bezoeker en de omwonenden van de huisvesting. De financiële waarde verwijst naar de opbrengsten van huisvesting tegenover de gemaakte kosten.

Financieel beheer streeft ernaar de initiële investering en de vervolguitgaven van de huisvesting over een langere periode terug te verdienen. Bij waarde gestuurde vastgoedontwikkeling worden investeringen altijd bezien en beoordeeld in relatie tot de (exploitatie-) kosten en de opbrengsten op langere termijn.

Lesdelen

  • Financiële exploitatie

Leerdoelen

  • Begrijpen hoe met een goede initiële investering, vervolguitgaven beperkt kunnen worden;
  • De investeringen bezien vanuit de relatie tot de exploitatiekosten en opbrengsten op de langere termijn.

Lessen

Les 00 – Module informatie – Financiële aspecten

Author: Freek Prust

Welkom bij de module Financiële aspecten. De leerdoelen van deze module zijn als volgt: Begrijpen hoe met een goede initiële investering, vervolguitgaven beperkt kunnen worden De investeringen bezien vanuit de relatie tot de exploitatiekosten en opbrengsten op de langere termijn Deze module bestaat uit één les. De syllabus behorende bij de les kunt u vinden [...]

Les 8 – Financiële exploitatie

Author: Freek Prust

Welkom bij de module Financiële aspecten. Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent les 8, Financiële exploitatie. De leerdoelen van deze les zijn als volgt: Begrijpen hoe met een goede initiële investering, vervolguitgaven beperkt kunnen worden De investeringen bezien vanuit de relatie tot de exploitatiekosten en opbrengsten op de langere termijn Onderstaande link verwijst [...]

Op de hoogte blijven over het vakgebied?

Wij vatten het vastgoednieuws uit diverse media voor u samen en signaleren de belangrijkste vastgoedtrends. Schrijf u in onze nieuwsbrief: