Besturingsproducten

Hoe pas je besturingsproducten toe om de effectiviteit en efficiëntie van de management control cyclus te optimaliseren? In deze module wordt in het bijzonder aandacht gegeven aan de Strategy Map en Balanced Scorecard als een integraal managementbesturingssysteem, om grip te houden op de bedrijfsvoering en voor het ontwikkelen van plannen.

Doel

Verkrijgen van inzicht in de diverse managementbesturingssystemen en de Strategy Map en Balanced Scorecard in het bijzonder.

Inhoud

  • Theorie Performance Management, Strategy Map en Balanced Scorecard als management instrumenten voor strategische sturing;
  • Integratie van Performance & Risk Management, link tussen strategische en operationele sturing;
  • Implementatieproces Strategy Map & Balanced Scorecard;

Lessen

Besturingsproducten – Lesinformatie

Author: Freek Prust

Les 1: Managementinstrumenten voor strategische sturing. Theorie omtrent Performance Management. Het gebruik van de Strategy Map en de Balanced Scorecard als managementinstrument. Les 2: De integratie van Performance & Risk Management, de link tussen strategische en operationele sturing en over operationele besturingsproducten. Les 3: Het implementatieproces van de Strategy Map en de Balanced Scorecard. De implementatiestappen, [...]

Op de hoogte blijven over het vakgebied?

Wij vatten het vastgoednieuws uit diverse media voor u samen en signaleren de belangrijkste vastgoedtrends. Schrijf u in onze nieuwsbrief: