Basismodule Installatietechniek Woningen

Een woning biedt de gewenste beschutting, maar staat niet automatisch garant voor een behaaglijk binnenklimaat voor de beoogde activiteiten. Er zijn installaties nodig die de woning kunnen verwarmen, verse lucht kunnen aanvoeren en, indien gewenst, kunnen koelen. Om aan de comfortwensen van de gebruikers te voldoen, worden ook verlichtingsinstallaties, audiovisuele installaties, wasmachines en computers in de woning geplaatst. De toepassing van installaties in woningen kan worden teruggeleid naar de vraag; Hoe beleven we een woning en wat verwachten we van een woning?

Doel

Het doel van deze module is om cursisten inzicht te geven in de wijze waarom men een woning beleeft en welke verwachtingen men stelt aan een woning. Tevens leert de cursist welke installaties in woningen aanwezig kunnen zijn en hoe deze bijdragen aan het creƫren en waarborgen van een aangenaam leefklimaat.

Inhoud

  • Verwachtingen en wensen wat betreft het binnenklimaat (praktisch, comfort en veiligheid)
  • Bijdrage van installaties aan leefklimaat
  • Effect van bouwkundige elementen op het binnenklimaat
  • Type installaties in woningen

Op de hoogte blijven over het vakgebied?

Wij vatten het vastgoednieuws uit diverse media voor u samen en signaleren de belangrijkste vastgoedtrends. Schrijf u in onze nieuwsbrief: