Administratief en financieel VvE-beheer

Om een VvE succesvol te kunnen beheren, zijn, naast juridische en bouwkundige kennis, competenties vereist wat betreft administratief en financieel beheer.

In deze module staat ten eerste het slim inrichten van de administratie van een VvE centraal. Er wordt stapsgewijs uitgelegd hoe men de administratie het best kan organiseren. Hierbij komt tevens het werken met het VvE webdossier aan bod, een systeem dat zowel voor de beheerder als de eigenaars vele voordelen biedt op het gebied van administratie en communicatie. Ten tweede zullen de financiële aspecten van een VvE de revue passeren. De noodzakelijke financiële basisbegrippen komen aan bod en de verplichtingen wat betreft de jaarrekening en het reserveringsfonds voor groot onderhoud worden besproken. Tot slot wordt in deze module ingegaan op de berekening omtrent het vaststellen van de periodieke bijdragen, de meerjaren onderhoudsbegroting en de functie van de kascommissie.

Doel

Het doel van deze module is om cursisten inzicht te geven in de juiste wijze van beheren op het gebied van administratie en financiën.

Inhoud

  • Inrichten van de administratie
  • Werken met het webdossier
  • Financieel rekenen
  • Functie van de kascommissie
  • Opstellen en beoordelen van de jaarstukken
  • Berekenen van periodieke bijdragen

Lessen

Administratief- en financieel VvE-beheer – Lesinformatie

Author: Freek Prust

Leerdoelen Kennisnemen van de verplichtingen wat betreft de administratie Kennismaken met het VvE Webdossier Inzicht krijgen in de verplichtingen omtrent de jaarstukken Leren hoe de periodieke bijdragen worden berekend Voorstudie Syllabus-Professioneel-VvE-beheer - Hoofdstuk 6 (Financiën) Presentaties Administratief en financieel beheer - Les 1 Administratief en financieel beheer - Les 2

Op de hoogte blijven over het vakgebied?

Wij vatten het vastgoednieuws uit diverse media voor u samen en signaleren de belangrijkste vastgoedtrends. Schrijf u in onze nieuwsbrief: