Bron: Het Financieele Dagblad

Robot Hadrian X kan stenen op elkaar tillen, uitsparingen maken voor deuren en ramen en in drie dagen de basis voor een huis leggen. Dit betekent dat de bouwvakker concurrentie krijgt en alleen nog maar hoeft te zorgen voor de afwerking en het dak.

Het werkt als volgt: een ontwerper maakt een driedimensionale tekening waarin aangegeven staat waar alle deuren en ramen moeten komen. De robot kan deze tekening lezen en omzetten in een opdracht. Het Australische Fastbrick Robotics claimt met Hadrian X de eerste geschikte robot voor de woningbouw te hebben.

Hadrian X is bovendien erg snel, met 1000 stenen per uur is hij ruim tweemaal zo snel als een bouwvakker. De vraag is nog of Hadrian X ook goedkoper is dan een bouwvakker. Het is de bedoeling dat de eerste robotmetselaar zicht eind dit jaar meldt op de bouwplaats.

 

Aanbevolen opleiding

Projectleider Vastgoed

De projectleider is verantwoordelijk voor de resultaten van een project. Zijn of haar werkzaamheden bestaan uit plannen, delegeren, bewaken en beheersen van werkzaamheden binnen het project. Daarnaast moet de projectleider in staat zijn om projectmedewerkers te motiveren om optimaal te presteren. Hiervoor zijn de nodige communicatie-skills nodig, een ontwikkeld zelfinzicht en gevoel voor de persoonlijkheden van de verschillende stakeholders.

Toon modules Ga naar de opleiding >>
ProjectleiderStevig management is de verantwoordelijkheid van de projectleider. Goede sturing is nodig om grip op de kwaliteit en de kosten te houden. Ontwikkel uw inzicht in de eigen persoonlijke eigenschappen en hoe u deze effectief inzet.
Projectmanagement PRINCE2TM PJLAan de hand van de PRINCE2-methode wordt inzichtelijk hoe een project gestructureerd kan worden en op welke wijze helderheid ontstaat over het besluitvormingsproces. Goede sturing is nodig om grip op de kwaliteit van het project te houden.
Lean ManagementLean is een managementfilosofie die zeer toepasbaar is als projectleider. Tijdens deze module is leert de cursist de voordelen en de bijbehorende benodigde inspanningen om Lean management in hun organisatie te implementeren.
Communicatie & ConflicthanteringHoe zorgt een projectleider voor een succesvol team? Een team dat elkaar weet te versterken in de samenwerking. En wat gebeurt er met een team als het even tegen zit? Communicatie en Conflicthantering biedt handvatten om projecten op de “zachte” kant te managen.

Ook interessant


Business Case voor Vastgoedontwikkeling

Tijdens deze opleiding krijgt u de uitdaging om een business case te schrijven voor een casus, indien gewenst uit uw eigen praktijk. Gedurende het jaar krijgt u input van de verschillende docenten, ieder gespecialiseerd op een ander facet waar u bij vastgoedontwikkeling mee te maken krijgt. In de hedendaagse vastgoedmarkt is stilzitten geen optie. Laat u tijdens deze opleiding informeren over de nieuwste trends, waarbij de nadruk ligt op duurzame ontwikkeling, creativiteit en procesinnovatie, om integrale vastgoedprojecten te realiseren en te verbeteren. Slimmer werken is oneindig.


Innovatie

Innovaties kunnen op veel verschillende manieren en onderdelen worden bedacht en ingevoerd. De verschillende onderdelen kunnen onderverdeeld worden in incrementele -en radicale innovaties.


Op de hoogte blijven over het vakgebied?

Wij vatten het vastgoednieuws uit diverse media voor u samen en signaleren de belangrijkste vastgoedtrends. Schrijf u in onze nieuwsbrief: