Projectleider

Het vastgoedmanagementproces is een zeer complex proces. Het kent verschillende aspecten en niveaus en ook de omgeving verandert voortdurend. Voor de manager betekent dit constant meten en bijsturen

Wat houdt de rol van projectleider in? Welke eisen worden aan leidinggeven gesteld en wat is een project? Aan bod komt:

  • De eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen R. Covey;
  • Het DISC-profiel en de eigen sterkten en zwakten in de samenwerking met anderen;
  • Projectleiden is invloed uitoefenen, goede timing en professionele aansturing van een team. De roos van Leary geeft hierbij helder inzicht;
  • Op basis van Prince2TM wordt inzichtelijk hoe een project gestructureerd kan worden en op welke wijze helderheid ontstaat over het besluitvormingsproces.

Relevantie

Zelfs wanneer alles op papier goed is afgesproken, kan de werkelijkheid een ander beloop kennen. Gevolg is dat er tijdens het proces veel faalkosten kunnen ontstaan. Hier valt veel te winnen. Goede sturing is nodig om grip op de kwaliteit en de kosten te houden. Stevig management is de verantwoordelijkheid van de projectleider.

Doel

Inzicht krijgen in de eigen persoonlijke eigenschappen en de projectmanagementmethode Prince2tm en hoe deze ingezet kunnen worden om projecten effectief te leiden.

Lessen

Op de hoogte blijven over het vakgebied?

Wij vatten het vastgoednieuws uit diverse media voor u samen en signaleren de belangrijkste vastgoedtrends. Schrijf u in onze nieuwsbrief: