Cursus EPA-W adviseur – Woningen

De driedaagse cursus EPA-W adviseur bereidt u voor op het Cito EPA-W examen. Na het voldoende afleggen van het examen ontvangt u het bewijs van vakbekwaamheid 'EPA-adviseur Energielabel woningbouw'. Als opgeleid EPA-W adviseur bent u in staat om zelfstandig de Energie-Index woningen en het Energielabel voor bestaande woningen te verstrekken.

De Vastgoed Business School werkt met groepen van ongeveer tien deelnemers. Hierdoor ontstaat een optimale groepsdynamiek en is er genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht en inbreng.

De opleidingskosten zijn inclusief lesmateriaal en lunch. Het Cito-examen EPA-W, onderdeel 1 en onderdeel 2 is niet inbegrepen.

Voor wie?

De cursus EPA-W adviseur dient ter voorbereiding op het volledige Cito EPA-W examen en richt zich op medewerkers van o.a. ingenieursbureaus, bouwkundige adviesbureaus, architectenbureaus, installatiebureaus, makelaarskantoren, woningcorporaties en gemeentes.

Inhoud

  • Achtergrond van de Energie-Index en het Energielabel.
  • Wet- en regelgeving achter de Energie-Index en het Energielabel.
  • Het traject van verstrekking van de Energie-Index.
  • Berekeningsmethodiek.
  • Inspectieprotocollen.
  • Opname woning.
  • Verwerken praktijkopname tot schriftelijke rapportage.
  • Verwerken schriftelijke rapportage in de software (VABI EPA-W/Uniec2/Raak etc.).
  • Rapportage naar de opdrachtgever.
  • Het maken van proefexamens.

Modules

De driedaagse cursus EPA-W adviseur bereidt u voor op het Cito EPA-W examen. Na het voldoende afleggen van het examen ontvangt u het bewijs van vakbekwaamheid ‘EPA-adviseur Energielabel woningbouw’. Als opgeleid EPA-W adviseur bent u in staat om zelfstandig de Energie-Index woningen en het Energielabel voor bestaande woningen te verstrekken.

Doel

Het doel van deze cursus is om cursisten goed voor te bereiden op het Cito EPA-W examen zodat zij in staat zijn het examen met goed resultaat af te leggen.

Niveau Mbo+
Vakgebied Vastgoedbeheer
Onderwerp Duurzaamheid
Beleidsniveau Operationeel
Duur 3 lesdagen

Certificering

Na het voldoende afleggen van het examen ontvangt u het bewijs van vakbekwaamheid ‘EPA-adviseur Energielabel woningbouw’. Als opgeleid EPA-W adviseur mag u de Energie-Index woningen en het Energielabel voor bestaande woningen verstrekken. De examens worden georganiseerd door Cito. U dient zichzelf in te schrijven voor het examen EPA-W adviseur. Meer informatie kunt u vinden op www.cito.nl.

Op de hoogte blijven over het vakgebied?

Wij vatten het vastgoednieuws uit diverse media voor u samen en signaleren de belangrijkste vastgoedtrends. Schrijf u in onze nieuwsbrief: