Big Data & Internet of Things

Big data is de afgelopen jaren als een bom in vele sectoren binnengekomen en ook de vastgoedsector blijft niet achter. In deze module staat de volgende vraag centraal; Hoe is big data te gebruiken om vastgoedmanagement efficiënter en beter te maken?

'Big Data' is een van de belangrijkste ontwikkelingen van het laatste decennium. Van een afgebakend begrip kan niet gesproken worden, vandaar dat we in dit geval praten over het omgaan met grote hoeveelheden data, gemeten of gecreëerd door calculaties. De hoeveelheid beschikbare data is enorm toegenomen, maar wat we hiermee kunnen doen is voor veel mensen nog een raadsel.

 

Doel

Het doel van de module is om cursisten te wijzen op de steeds vernieuwende technologische mogelijkheden. Hierin staan big data en Internet of Things als onderwerpen centraal vanwege de impact die het heeft en zal krijgen op de vastgoedwereld.

Inhoud

Deelnemers zullen een introductie krijgen in het veranderproces dat dankzij big data zal worden gestart. Aansluitend volgt een introductie in big data, welke effecten dit heeft op de vastgoedmarkt, welke mogelijkheden dit biedt en hoe deze geprojecteerd kunnen worden in de vastgoedmarkt. Men krijgt inzicht in de wijze waarop big data te gebruiken is om de gebouwde omgeving ‘slimmer' en energie-efficiënter te maken en het managen van een vastgoedportfolio makkelijker en grondiger te kunnen doen en op een hoger niveau te brengen.

  • Wat is big Data? Internet of Things en hoe verhoudt dat zich tot GIS;
  • Wat kan GIS betekenen in combinatie met Big Data voor de vastgoedmarkt;
  • Toekomst Big Data, Internet of Things, GIS en de vastgoedmarkt.

Lessen

Big Data & Internet of Things – College 5.1

Auteur:Freek Prust

Welkom bij de module Big Data & Internet of Things. Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent College 5.1.   De hoofdvraag die centraal staat in het eerste college is; Wat is big Data & Internet of Things en hoe verhoudt dat zich tot GIS? Tevens wordt ingegaan op de vraag wat GIS kan betekenen [...]

Big Data & Internet of Things – College 5.2

Auteur:Freek Prust

Welkom bij de module Big Data & Internet of Things. Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent College 5.2.   In dit college wordt aandacht besteed aan ArcGIS Online.   Voorstudie Voor deze module is geen voorstudie nodig. U ontvangt het studiemateriaal tijdens de les.

Big Data & Internet of Things – College 5.3

Auteur:Freek Prust

Welkom bij de module Big Data & Internet of Things. Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent College 5.3.   In het derde college van deze module wordt het Hemm dashboard getoond. Tevens wordt de opdracht behorende bij deze module gepresenteerd en wordt uitleg gegeven over het maken van een StoryMap. De opdracht kunt [...]

Big Data & Internet of Things – College 5.4

Auteur:Freek Prust

Welkom bij de module Big Data & Internet of Things. Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent College 5.4.   Tijdens het laatste college wordt de eindopdracht gepresenteerd door de cursisten, gevolgd door een toets en afsluitend een conclusie over de toekomst van Big Data, Internet of Things, GIS en vastgoedmarkt.   Voorstudie Voor [...]

Op de hoogte blijven over het vakgebied?

Wij vatten het vastgoednieuws uit diverse media voor u samen en signaleren de belangrijkste vastgoedtrends. Schrijf u in onze nieuwsbrief: